Asociatia Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltarii Rurale

În perioada 6-13 iulie, 10 tineri din Râmnicu Vâlcea, însoţiţi de doi lideri au participat la un schimb de tineri în Polonia.

Schimbul de tineri a fost facilitat de către Asociatia Tinerilor Formatori pentru Dezvoltare Rurală  din Vălcea, (ATFPDR)  iar întreaga activitate a făcut parte din proiectul “All 4 One Europe”, finanţat prin programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.1 – Schimb de tineri.

Potrivit Georgetei Mureanu, reprezentant al ATFPDR  şi lider în cadrul echipei din România, în proiectul de schimb de tineri din Polonia au participat şi echipe de elevi din Portugalia, Grecia, România şi Polonia.  “Echipa din România a fost compusă din 10 elevi proveniţi din Liceul Economic şi Colegiile Naţionale Alexandru Lahovari şi Matei Basarab.

Activităţile s-au desfăşurat în principal în oraşul Wasilkow, tinerii participând la jocuri de cunoaştere, activităţi sportive dar şi activităţi interculturale, menite să îi facă pe elevi să îsi sporească abilităţile de comunicare şi adaptare la noi medii şi situaţii”, explică Georgeta Mureanu.

Elevii din România au organizat chiar şi o seară interculturală, unde le-au prezentat celorlalţi tineri tradiţii româneşti dar şi feluri de mâncare din ţară.

Flashmob şi reprezentaţii artistice în centrul comercial.

Românii i-au impresionat pe polonezi în cadrul unei zile speciale, organizând reprezentaţii artistice în centrul comercial din oraşul Bialystok. “Elevii s-au organizat în echipe mixte şi au realizat ateliere artistice. În centrul comercial tinerii au dat dovadă de foarte mult talent, participând la un flashmob şi de asemenea la o ecodramă”, explică liderul tinerilor din Vâlcea.

Echipa din România a vizitat de asemenea şi muzeul de stiinte naturale din Bialowieza, precum şi rezervatia naturală din apropiere, zonă protejată ce adaposteşte bizoni, o specie pe cale de dispariţie.

Sursa: EuroValcea