Asociatia Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltarii Rurale

În 9 septembrie 2015, Asociația Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltării Rurale a lansat ,la Biblioteca Județeană”Antim Ivireanul”, un nou proiect de voluntariat. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +,Mobilități ale tinerilor,Serviciul European de Voluntariat. Acest proiect inovativ,facilitează participarea a patru voluntari din Spania, Portugalia și Turcia la un stagiu de voluntariat, cu o durată de 12 luni. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Muzeul Satului Bujoreni și își propune să redescopere prin intermediul metodelor de educație non-formale tradițiile populare și totodată să promoveze tradițiile populare în rândul tinerilor,oferindu-le alternative la petrecerea timpului liber. La conferința de lansare a proiectului, au participat în jur de 65 de tineri,lideri de tineret,lucrători de tineret,reprezentanți ai autorităților locale dar și profesori și educatori din județul Vâlcea. 

Read more ...

APRD

 

 

Active Participation for Rural Development este numele proiectului de voluntariat ce a ajuns la final la 1 februarie.

Cei patru voluntari ce au luat parte la stagiul desfășurat în Râmnicu Vâlcea au finalizat proiectul la începutul acestei luni. Tinerii voluntari, veniți din Turcia, Portugalia și Georgia, au participat la stagiul de voluntariat Active Participation for Rural Development (Participare Activă pentru Dezvoltare Rurală). În decursul a șapte luni voluntarii au lucrat în cadrul mai multor unități de învățământ din Vâlcea, în specia cu elevii cu oportunități reduse și cei din comunități rrome.

Voluntarii au desfășurat activități de educație nonformală pe diferite teme cu precădere la școala din Colonia Nuci, unde elevii din clasele primare și gimnaziale au beneficiat de prezența tinerilor străini. Voluntarii au avut activități și la Școala nr. 2 din Râmnicu Vâlcea precum și la Școala Generală și Grădinița din Vlădești.

Ca parte a stagiului de voluntariat european, cei patru tineri au organizat, de-a lungul stagiului lor în România o serie de evenimente precum serile interculturale, promovarea Serviciului European de Voluntariat în licee și la Universitatea Constantin Brâncoveanu, precum și promovarea cetățeniei europene în rândul tinerilor din Râmnicu Vâlcea.

Un eveniment important desfășurat în cadrul stagiului de voluntariat a fost și prezentarea unuei piese de teatru forum, o formă de teatru interactiv, axat pe descoperirea și soluționarea unor probleme în comunitate. Piesa de teatru forum a fost prezentată la Liceul Economic și a avut ca temă violența în școli.

Proiectul Active Participation for Rural Development a fost implementat de Asociația Tinerilor Formatori pentru Promovarea Dezvoltării Rurale Vâlcea, în cadrul programului european Tineret în Acțiune, Acțiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat, cu spijin financiar din partea Comisiei Europene.

Pentru mai multe detalii legate de proiectul recent finalizat puteți vizita blogul voluntarilor la http://aprdevs.blogspot.ro/.

Sursa: Ziarul de valcea , Viata Valcii